Wat doet een lifecoach?

Leef jij het leven dat je wilt leven?

Een vraag waar steeds meer mensen een antwoord op zoeken. In veel gevallen wenden mensen zich tot professionele levenscoaches om hen te helpen hun eigen weg in het leven te vinden.

Het is niet zo gemakkelijk om een droom na te jagen als je niet zeker weet wat die droom werkelijk is. Een professionele life coach in Bergeijk kan je helpen de duidelijkheid te vinden die je nodig hebt om vooruit te komen in het leven en succes, voldoening en geluk te vinden.

Er zijn veel mensen die geïnteresseerd zijn in het idee van een life coach, maar niet zeker weten wat een life coach eigenlijk voor hen kan doen. Om enige duidelijkheid te verschaffen over dit groeiende beroep, volgen hier de antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over life coaching.

1) Wat is een levenscoach?

Denk aan de rol van een coach in de atletiek. In de sport leiden coaches spelers naar succes, geven ze strategieën om wedstrijden te winnen en pushen ze om de best mogelijke speler te worden. Een life coach speelt een vergelijkbare rol. Levenscoaches stimuleren, versterken en motiveren cliënten om persoonlijke en professionele doelen te bereiken. Life coaching helpt mensen hun sterke punten te begrijpen en hun zwakheden te verbeteren, en geeft een objectief beeld van de obstakels die succes in de weg staan. Kortom, een life coach brengt je van waar je bent naar waar je wilt zijn.

2) Hoe verschilt levenscoaching van counseling?

Counseling onderzoekt meestal de oorzaken en symptomen van psychische problemen. Life coaches zijn niet opgeleid om medische problemen te diagnosticeren of gezondheidsproblemen te behandelen. Coaching richt zich primair op persoonlijke ontwikkeling en zelfverbetering.

3) Waarom heb je een levenscoach nodig? Kunnen we onze vrienden niet gewoon om advies vragen?

Een life coach is meer een advocaat dan een vriend. In tegenstelling tot vrienden kunnen ze je dwingen en uitdagen om dingen te doen die je normaal niet zou doen. Een levenscoach houdt je verantwoordelijk voor je daden en zal er zijn om je te begeleiden, niet om je te kalmeren. Een levenscoach zal er niet zijn om “op te geven” en je te vertellen wat je wilt horen. Het geeft u een objectief beeld van de wegversperringen naar uw doelen en helpt u bij het maken en implementeren van concrete plannen voor de toekomst. En in tegenstelling tot een vriend, is een relatie met een levenscoach eenrichtingsverkeer: uitsluitend gericht op jou.

4) Bij welke zorgen kan een life coach helpen?

Kortom, een life coach kan je helpen bij het oplossen van problemen waar je mee worstelt. Succes op het werk, in vorm blijven, je liefdesleven verbeteren, voor jezelf opkomen, schrijvershindernissen overwinnen, een betere leider worden, uitstelgedrag bestrijden, elke vorm van positieve verandering die je maar kunt bedenken, life coaches zullen je helpen realiseren dat ze kunnen helpen

5) Wat gebeurt er tijdens een typische life coaching-sessie?

De inhoud van een coachingsessie varieert tussen de coach en de cliënt. Wel kunnen we een voorbeeldoverzicht geven van de aanpak die veel coaches hanteren.

Levenscoaches beginnen meestal met een reeks vragen en oefeningen die bedoeld zijn om u en de manier waarop u de wereld benadert te leren kennen. Veel coaches vinden het nuttig om de DISC-test te gebruiken in deze vroege vergaderingen, omdat deze zeer nauwkeurig persoonlijkheid, drive, gedrag en motivatie kan meten. Zodra de coach een duidelijk beeld heeft van wie je bent, wat je drijft en wat je ambities zijn, stellen ze een plan van aanpak op dat je gaat helpen je doelen te bereiken.

Het tempo van je coachingtraject hangt af van je persoonlijkheid. Als je een persoon bent die weerstand biedt tegen verandering (d.w.z. een Type S-persoonlijkheid), zal het plan dat je coach zal ontwikkelen een reeks kleine, beheersbare stappen zijn naar een groter doel. Als je niet het geduld hebt om op resultaten te wachten en je de neiging hebt om sneller verandering te zien (bijvoorbeeld je D-stijl persoonlijkheid), zal je coach agressiever zijn met je programma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *