surf stand-up paddleboard

Stand-up paddlesurfen, of kortweg “SUP”, is hard op weg een wereldwijde sport te worden, die in sommige regio’s wordt aangekondigd als het nieuwe wereldwijde surffenomeen.

Stand-up paddleboards wonnen behoorlijk aan populariteit, maar ze maakten niet veel indruk in de rest van de wereld, en ik denk dat het alleen in Hawaï is, aangezien ‘Sups’ bijna werden verdrongen door ‘shortboards’ in de ‘ Jaren ’60 en ’70. Het tijdperk, en het stel Aussie dat vele surftitels won en de wereld verwoestte.

Stand-up paddle boards, of “Sups”, zijn ontstaan, maar werden omarmd door Hawaiianen zelf en ontwikkeld in de jaren ’60. Ze begonnen er een grote groep leerlingen mee te onderwijzen en de hogere houding gaf hen een beter perspectief en gaf hen de controle die ze nodig hadden om zowel de groep leerlingen als de uitstulping achter hen te zien. Stand-up paddleboards gebruikten een enkele jobe-peddel met een lange steel, die met veel succes werd gebruikt om de peddel vooruit te stuwen en die tegenwoordig niet veel is veranderd.

Maar vandaag hebben “Sups” opnieuw wereldwijde populariteit gewonnen en zijn ze voorgesteld als leuke machines voor totale trainingen die atleten staand kunnen doen. In feite geeft het je een krachtige “core” -training. Je kunt het overal in kalm water doen en je kunt je surfen aanvullen met paddleboarden.

Wat is een stand-up paddleboard? Ze kunnen het beste worden omschreven als vrij dikke en oversized surfplanken. Ze zijn echter dik of dik om een goed drijfvermogen te bieden. “Sups” kunnen tegen een prijs “op bestelling worden gemaakt”, maar de meeste zijn winkelborden om de kosten laag te houden, en bordfabrikanten hebben standaard- of hoogwaardige modellen in hun showrooms. Deze modellen zijn meestal tussen 9’6 “en 12’6” voor grotere gebruikers, waarbij de kleinste maten de meest populaire prestatiemodellen zijn. Het beschikt ook over een gevoerde dekgreep met een concave of dubbele concave bodem met drie pinnen voor rotatie- en directionele stabiliteit.

“Sups” kunnen redelijk goed worden gebruikt op meren, rivieren of waar dan ook als een nieuw surfwapen voor grote trainingen. Gebruikt om te surfen voor puur plezier, zal dit nieuwe surffenomeen exploderen in de wereldwijde mode terwijl het nieuwe manieren van surfen verkent, en het geruststellende Stand Up Paddle Board zal het nieuwe surffenomeen worden. Verander uw huidige ideeën over surfen voor altijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *