Kenmerken van programma’s voor gezond gewichtsverlies

Programma’s voor gezond gewichtsverlies kunnen de uitzondering lijken als je kijkt naar enkele van de dieetboeken die op de markt zijn. Veel te veel van hen verwachten dat je leeft van hongerrantsoenen, dat je een of meer van de belangrijkste essentiële voedselgroepen schrapt, of dat je jezelf propt met potentieel gevaarlijke dieetpillen of smerig smakende maaltijdvervangers. Maar je hoeft je lichaam niet te misbruiken om af te vallen. Zoek in plaats daarvan naar een verstandig, gezond plan voor gewichtsverlies dat aan de volgende criteria voldoet:

Het is gebaseerd op natuurlijk onbewerkt voedsel


Allereerst omvat een programma voor gezonde voeding het eten van echt gezond voedsel, geen synthetische maaltijdvervangers. Dit betekent fruit, groenten, ketoxplode volle granen, noten, zaden, zuivelproducten (bij voorkeur biologisch) en andere voedingsrijke, onverwerkte voedingsmiddelen. U kunt afvallen met elk soort caloriearm eetplan, maar als u ook gezond wilt blijven, is het van vitaal belang om voldoende vers voedsel van hoge kwaliteit op te nemen. Dus vermijd elk dieetplan waarbij je zou leven van junkfood of maaltijdvervangende dranken – ze werken gewoon niet op de lange termijn.

Geen dieetpillen


Dieetpillen kunnen mensen soms helpen om sneller af te vallen, maar de langetermijneffecten op het lichaam zijn onbekend. Uw gezondheid in gevaar brengen voor gewichtsverlies op korte termijn is geen goed idee, vooral als u geen veranderingen aanbrengt in uw eet- en levensstijlgewoonten. Met een gezond dieet en matige lichaamsbeweging is het eenvoudigweg niet nodig om pillen te slikken om af te vallen, en een gezond afslankprogramma vereist het gebruik ervan niet.

Oefening


Het is mogelijk om af te vallen zonder te sporten, maar voor een langdurige gezondheid is het een must om wat te bewegen. Lichaamsbeweging kan helpen om chronische gezondheidsproblemen te voorkomen, en geeft ook direct een boost aan je humeur en energieniveau. Bovendien helpt lichaamsbeweging bij het afvallen door calorieën te verbranden tijdens je training, door je metabolisme enige tijd daarna te verhogen en door mager spierweefsel op te bouwen, dat metabolisch actiever is dan vet – wat betekent dat je meer calorieën verbrandt, zelfs als je ‘ ben in rust. Zorg er dus voor een optimale gezondheid voor dat uw afslankprogramma drie of vier dagen per week ten minste twintig minuten aan lichaamsbeweging omvat.

Eet genoeg, vaak genoeg


Het is van vitaal belang om uw lichaam voldoende voedsel te geven als u probeert af te vallen. Het kan verleidelijk zijn om een crashdieet te volgen of maaltijden over te slaan, maar dit zet je lichaam onder stress, verlaagt je energieniveau en maakt de kans groter dat je te veel eet. Als te weinig eten een gewoonte wordt, loop je ook het risico op ondervoeding. Het overslaan van maaltijden heeft niet alleen negatieve gevolgen voor de gezondheid, maar helpt ook niet echt bij het afvallen, omdat je lichaam de stofwisseling vertraagt, waardoor vetverlies moeilijker wordt en de kans groter wordt dat je nog meer aankomt dan je verloor toen je begint weer normaal te eten. Dus om op een gezonde manier af te vallen, moet je minstens drie maaltijden per dag eten (veel mensen vinden dat vier of vijf kleinere maaltijden beter werken) en nooit in de verleiding komen om een maaltijd over te slaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *