Impact van social media marketing op toerisme

Deze diversiteit heeft een centrale rol gespeeld in de zaken van het land. Deze diversiteit was een noodzakelijke voorwaarde voor de sektarische burgeroorlog in het land en speelt nu een belangrijke rol in de politieke verlamming, hoewel ook andere (vooral buitenlandse) factoren worden bekritiseerd. Momenteel is er geen waarnemend president, en concurrerende politieke partijen pleiten tegen nationale ontwikkeling, maar bevorderen deze niet.

Bovendien, omdat het er aan grenst, is het een slagveld voor buitenlands beleid/proxy geworden voor het buitenland, en elk land gebruikt het voor eigenbelang.

De trieste politieke realiteit van het land heeft de economie van het land een flinke klap toegebracht. Ook is deze specifieke sector, net als een op diensten gebaseerde economie, het hardst getroffen.

De World Travel and Tourism Council schat ook dat de reis- en toerismesector meer dan

De reis- en toerismesector was in 2012 goed voor ongeveer 10% van de economie, maar het aandeel daalde tot 9% in 2013 (ibid, p. 14). Dit komt door de politieke situatie in het land en andere factoren. Ook bleef het aantal binnenlandse toeristen tussen 2011 en 2013 dalen.

De toeristenindustrie is de afgelopen jaren enigszins gestrand, waardoor er weinig ruimte is voor fouten voor het bedrijfsleven in deze branche. De politieke en economische omstandigheden zetten aan toerisme gerelateerde (TR) bedrijven onder druk. Dit betekent dat deze bedrijven meer moeten doen met minder middelen om hogere verliezen (of lagere winsten) goed te maken. Het is niet bekend wanneer de politieke en economische situatie zal verbeteren, vooral omdat de burgeroorlog in buurland Syrië geen tekenen van afname vertoont.

Er zijn verschillende manieren waarop TR-bedrijven zich in deze tijd kunnen aanpassen, zoals het afdwingen van een reductiebeleid en het verlagen van hun marketing- en advertentiebudgetten. Wanneer recessies en moeilijke tijden van invloed zijn op uw bedrijf, is het eerste dat u moet opruimen meestal uw marketingbudget. Dit is echter misschien geen goed idee, vooral omdat TR-bedrijven meer marketing moeten doen om verloren bedrijven in te halen.

Een oplossing voor dit probleem is het gebruik van een marketingstrategie voor sociale media. Omdat het weinig of geen middelen kost om bij de huidige economische situatie te passen. Social media marketing stelt TR-bedrijven in staat om de hindernissen van beperkte budgetten en afnemende omzet te overwinnen.

Probleembeschrijving:

Bovendien zullen Facebook- en Twitter-fans van bepaalde merken deze merken veel vaker aanbevelen en kopen dan niet-fans (Cruz & Mendelsohn, 2011). U hoeft echter geen onderzoek te doen om de impact van sociale media op uw bedrijf te bepalen. Dit is bekend bij gebruikers van sociale media, waaronder meer dan 30% van de wereld. Steeds meer bedrijven integreren QR Media -tools in hun marketingstrategieën en in sommige gevallen worden ze een integraal onderdeel van hun algemene bedrijfsstrategie.

Natuurlijk verwachten we van Libanese bedrijven dat ze social media marketing snel een sleutelrol gaan geven in hun algehele marketingstrategie, maar dit is niet het geval. Vooral het Midden-Oosten loopt ver achter op het Westen in het gebruik van sociale media. Daarnaast is er veel ruimte voor groei voor bedrijven gerelateerd aan de toeristische sector. Kleine investeringen in technologie weerhouden toeristische bedrijven ervan om de marketingmogelijkheden die sociale media bieden te maximaliseren.

Hoewel de voordelen van marketingstrategieën voor sociale media duidelijk zijn, maakt de toeristenindustrie er geen gebruik van. Dit vormt een groot probleem, vooral omdat de economie een zeer moeilijke tijd doormaakt.

Bovendien gebruiken TR-bedrijven en -bedrijven over het algemeen de tools voor sociale media niet op de juiste manier. Dit vertegenwoordigt een enorm probleem van verspilde middelen en aanzienlijke gemiste kansen, omdat ze een grotere doelgroep kunnen bereiken via sociale media, waardoor bedrijven die marketingtools voor sociale media gebruiken, een grotere kans op succes en welvaart hebben.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2022 Palm Springs Pubquiz - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress