Hoe u een taxiservice runt: waarom uw manier de enige manier zou moeten zijn

 

Wanneer u een taxiservice runt, moet u begrijpen en onthouden dat uw werknemers niet uw vrienden zijn en dat uw taxibedrijf van u is, niet van hen. De harde realiteit is dat als ze van je kunnen stelen als je ze van je laat stelen, ze van je zullen stelen. Als je niet bijhoudt hoe ze het werk doen, zullen ze het niet doen zoals jij wilt, maar op de manier die voor hen het gemakkelijkst is.

U moet systemen installeren en bewaken die gebaseerd zijn op het feit dat chauffeurs en coördinatoren van u zullen proberen te stelen, systemen die u laten zien wie er steelt en wie wat doet, zodat u kunt omgaan met de realiteit van wat er aan de hand is in uw taxi Services in Amsterdam.

Je moet een nultolerantiebeleid hebben voor de dingen die niet getolereerd mogen worden, anders ben je als de kikker in het kraakpand. Hier is het verhaal over de kikker in het kraakpand: Het water in het kraakpand werd langzaam opgewarmd en de kikker had er op elk moment uit kunnen springen omdat hij de kracht heeft om uit het water te springen. Maar omdat het water langzaam werd opgewarmd, merkte de kikker het niet en toen het water eindelijk kookte, stierf de kikker.

Als u geen nultolerantiebeleid heeft voor alle dingen die uw werknemers op de verkeerde manier doen (zoals door u gedefinieerd), dan zult u langzaam en geleidelijk door hen worden gekookt totdat ze uw bedrijf ruïneren. Dit is een serieuze zaak.

Als je onaanvaardbaar gedrag begint te accepteren, is het slechts een kwestie van tijd voordat het zich van de ene persoon op de andere verspreidt. U kunt het zich niet veroorloven dat dit gebeurt, want het betekent de dood voor uw bedrijf.

Dit kan zeer ernstig zijn. Ik heb bedrijven gezien waar sommige werknemers stelen en ermee wegkomen. Dan zie je andere jongens, jongens die zelf niet zouden stelen, die kijken naar wat er aan de hand is en zien dat iedereen steelt of ongehoorzaam is aan de baas. Raad eens? Ze beginnen dit gedrag te kopiëren, want “als iedereen het doet en de baas het goed vindt, waarom doe ik het dan niet? Als de dingen hier zo zijn, laat mij dan het spel spelen”, vooral als het spel het geld betekent. in hun zakken.

Dit alles betekent één ding: u moet uw manier van doen hebben in uw taxibedrijf. Ik heb het niet over een of andere gedrukte handleiding die je aan al je chauffeurs of dispatchers geeft om te lezen voordat ze aan het werk gaan, hoewel het hebben van zo’n handleiding geen slecht idee is.

Ik heb het over het bedrijfsleven in het algemeen. Je moet je manier van doen hebben in je bedrijf. Het moet worden gecommuniceerd aan al uw medewerkers en het moet worden gecommuniceerd als een zeer duidelijke boodschap. Als u uw zin niet heeft, zullen uw werknemers hun manier van doen hebben, wat deze dingen ook mogen zijn. En ik durf te wedden dat het niet zal zijn zoals u wilt dat de dingen in uw taxibedrijf worden gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *